Nieuwsbrief december 2016

Via deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van het nieuwbouwproject Laan van Tinbergen, een luxe nieuwbouwproject in de Rotterdamse stadswijk Park 16Hoven. Het project bestaat uit circa 16 appartementen en 56 ruime herenhuizen, waaronder 12 twee-onder-een-kapwoningen en 44 drie-, vier- of vijf-onder-een-kapwoningen.

De komende tijd zullen wij – in aanloop naar de start verkoop – geïnteresseerden via deze nieuwsbrief regelmatig informeren over de stand van zaken.

lvt-sfeer
Winterbeeld vanuit Park 16hoven

Grootser wordt het niet!

De ontwerpen van de woningen zijn zo goed als klaar en wij kunnen u melden… grootser wordt het niet! Wel zult u zien dat de ontwerpen nog niet definitief zijn, maar we maken grote stappen.

Zoals wij u in de vorige nieuwsbrief al informeerden, werken er twee architectenbureaus aan Laan van Tinbergen. Architectenbureau JSA tekent aan de moderne, kubistische herenhuizen en appartementen en Zeinstra Veerbeek Architecten geeft invulling aan de karakteristieke, op de jaren 30 geïnspireerde herenhuizen.

De afgelopen weken zijn de ontwerpen van de herenhuizen en appartementen verder uitgewerkt en op de website kunt u vanaf vandaag de ontwerpen per woning bekijken. Maar we gaan nog verder, want u kunt aangeven welk(e) bouwnummer(s) uw voorkeur heeft/hebben. Daarbij opgemerkt dat dit nog niet een officiële inschrijving betreft voor de start verkoop. Deze verwachten wij in de loop van het 1e kwartaal 2017.

Wanneer u zich nu aanmeldt op een van de bouwnummers, dan heeft u straks voorrang bij de toewijzing van de woningen nadat de officiële verkoop is gestart. De zogenaamde voorinschrijvers zullen een week voorafgaand aan de officiële start verkoop de verkoopstukken ontvangen.

Hoe werkt het?

Via de link of op de website www.laanvantinbergen.nl (klik op de groene button of op woningzoeker) ziet u de verschillende woningen en appartementen. U kunt per bouwnummer de uiterlijke kenmerken bekijken en algemene informatie inzien, zoals woonoppervlak, zonligging en een indicatie van de v.o.n.-prijzen. U kunt meerdere bouwnummers als voorkeur opgeven.

Wanneer wij uw aanmelding hebben ontvangen, krijgt u van TW3 een bevestiging per mail.
lvt-sfeer
lvt-sfeer
lvt-sfeer
Voorlopige ontwerpen Laan van Tinbergen

Planning

Momenteel bevindt het plan zich in de V.O.-fase (V.O. staat voor Voorlopig Ontwerp). De welstandscommissie* beoordeelt de tekeningen en wij hopen op korte termijn positieve feedback te ontvangen. Zodra de welstandscommissie groen licht geeft, kunnen de plannen definitief worden gemaakt en kan de officiële omgevingsvergunning (de voormalige bouwvergunning) worden aangevraagd. Dit is het officiële moment dat alle gemeentelijke instanties het ontwerp beoordelen. Dan kan de verkoop van start gaan. Wij verwachten dat dit eind maart 2017 zal zijn.
Voor vragen kunt u terecht bij de makelaars van TW3 via 010 – 300 71 17 of info@tw3.nl.

* De welstandscommissie is een commissie die bestaat uit onafhankelijke deskundigen. Zij toetsen in opdracht van de gemeente of de bouwplannen voldoen aan de eisen van de welstandsnota, met andere woorden: is het ontwerp van toegevoegde waarde voor de stad en voldoet het aan de minimale kwaliteitseisen van Rotterdam?

vogelvlucht
vogelvluchtr
Vogelvluchten van de voorlopige ontwerpen